Model biznesowy - Sprawozdanie Roczne Greenyard - greenyard.group

Wyjątkowy model biznesowy

Siła Greenyard tkwi w połączeniach, które tworzy. Łączymy gospodarstwa, na których rosną produkty  z supermarketami i restauracjami, w których konsumenci mogą cieszyć się zdrowymi owocami & i warzywami.

Ta wyjątkowa pozycja w łańcuchu dostaw żywności umożliwiła Greenyard poszerzenie portfolio usług, zmieniając nas z klasycznej firmy handlowej w firmę oferującą usługi o wysokiej wartości dodanej, tj. od tworzenia nowych produktów, przez zapewnienie możliwości dojrzewania produktów, po logistykę i pakowanie - przy jednoczesnym zagwarantowaniu możliwie najkrótszego łańcucha dostaw żywności. I to z korzyścią dla wszystkich partnerów w tym łańcuchu.

Wyjątkowy model biznesowy

Co robimy?

Każdego dnia wiele z największych na świecie sieci detalicznych sprzedających żywność i firm cateringowych liczy na nasze stałe i wysokiej jakości dostawy owoców i warzyw.

Dzięki silnym i długotrwałym relacjom z naszymi klientami korzystają oni z naszego doświadczenia, skali działalności i wiedzy, aby wspólnie opracowywać ofertę produktową, która wzmacnia ich pozycję i odpowiada na potrzeby konsumentów.

Greenyard to wyjątkowe i wzajemnie się dopełniające połączenie trzech segmentów: Fresh, Frozen i Prepared. Pozwala nam ono odpowiadać na potrzeby każdego konsumenta, każdego stylu życia, każdej grupy wiekowej i każdej okazji. Popołudniowa przekąska, szybki i zdrowy posiłek na jutro, czy przyszłotygodniowa kolacja z przyjaciółmi.

Ten układ przyczynia się również do zdrowszej planety. Dostarczamy nasze produkty na rynki o różnych rozmiarach i preferencjach smakowych, co oznacza, że natura może dawać nam swoje dary w swoim własnym rytmie. Równocześnie aby zaspokoić inne potrzeby konsumentów, starannie posortowane produkty możemy wykorzystywać także w rozwiązaniach segmentu Frozen i Prepared.

Ponieważ silnie wierzymy, że zdrowy wybór powinien być zawsze dostępny i prosty - dla ludzi i dla naszej planety.

Co robimy?